eur:
394.8
usd:
367.41
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Baán László főigazgató beszédet mond Az első aranykor - Sztereoképek és képeslapfotók a Fortepan és a Deutsche Fotothek gyűjteményéből című kiállítás sajtóbejárásán a Magyar Nemzeti Galériában 2023. november 13-án. A tárlat november 15-től 2024. február 18-ig tekinthető meg.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Újabb öt évre Baán László lett a Szépművészeti Múzeum vezetője

Újabb öt évre Baán László eddigi főigazgatót bízta meg a Szépművészeti Múzeum vezetésével Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Csák János a Szépművészeti Múzeumban tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón bejelentette: a bizottság döntését elfogadva Baán László, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatója nyerte meg a pályázatot, és december 1-jétől 2029. december 1-jéig folytathatja az eltelt 20 év kiváló munkáját.

Baán László kiemelte:

az a teljesítmény, amely eddig létrejött, egy fantasztikus csapat eredménye, az eddigi munkát szeretnék tovább folytatni.

Több száz éves európai kultúránkat sok minden támadja és tünteti el. A mi dolgunk az, hogy megvédjük ezt az örökséget - mondta a főigazgató.

Baán László kinevezése november végén jár le. A szaktárca áprilisban írt ki pályázatot a pozícióra, a főigazgató egyetlen jelöltként indult a vezetői posztért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 12:45
×
×
×
×