eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a Jelen/Lét Fesztivál sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színházban 2023. március 9-én. Március 19-én kezdődik a nemzetiségi színházak fesztiválja Budapesten; a VI. Jelen/Lét Fesztivál kilenc napja alatt 15 társulat mutatkozik be a Nemzeti Színházban.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Lemondott Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjáról

A pénteki baleset hatására döntött így, elhatározását közölte a teátrum hétfői állománygyűlésén - értesült a Magyar Nemzet. Ezt később az MTI is megerősítette.

A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát - írják a Semmelweis Egyetem honlapján.

A rendkívüli társulati ülésen Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója a társulat szinte valamennyi művészének jelenlétében bejelentette, lemond a Nemzeti Színház vezetéséről.

"Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert" - olvasható a teátrum közlése a Magyar Nemzet weboldalán.

Később az MTI azt írta egy közlemény alapján:

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról.

Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.

A baleset

A baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen.

Bódis Kriszta közösségimédia-oldalán újabb részletekről számolt be az esetről:

„Ez borzasztó! Imádkozom értük! Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek. Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, s akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek vértócsában feküdtek, Szász Júlia színésznő jajgatott: 'nem akarok meghalni, élni akarok!'” - írja bejegyzésében.

Bódis Kriszta a történésekhez hozzáteszi, információk szerint korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak – a Rómeó és Júlia rendezőjének –, hogy a díszlet életveszélyes.

Horváth Lajos Ottó állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×