eur:
393.49
usd:
364.36
bux:
71927.34
2024. július 4. csütörtök Ulrik
smartphone with bluetooth headphone on wooden desk - 3D rendering
Nyitókép: Thibault Renard / Getty

Most kiderül, mennyit fizetnek egy-egy számért a zenemegosztók

Nem a Spotify fizet a legrosszabbul, és nem az Apple a legjobban.

Az amerikai zenei producer, L.Dre egy YouTube-videóban árulta el, milyen bevételekre számíthat az, aki valamelyik streamingszolgáltató platformjára tölti fel a zenéjét – írja a hvg.hu.

Az Apple Music több pénzt fizet az alkotóknak a meghallgatások után, mint a Spotify. A probléma azonban az, hogy utóbbinak nagyobb a felhasználói bázisa, így aztán kérdés, hogy végül is melyikkel járna jól egy előadó. A producer azt mutatta be, hogy az egyes platformokon mennyi lejátszást kell elérni ahhoz, hogy valaki 1000 dollárt keressen.

Ahhoz, hogy 1000 dollár bevétele legyen, az Apple Musicon 100 ezer lejátszást kell elérnie, míg a Spotifynál 303 030 streamelést kell összehoznia ugyanehhez. A legtöbbet a Tidal fizeti a lejátszásokért (0,013 dollárt), így azon a platformon már 76 924 streamelés is elég ahhoz, hogy összejöjjön az 1000 dollár. A legrosszabbul a Pandora fizet, ott 769 231 lejátszást kell összehozni az 1000 dollárhoz.

Emellett azt is megmutatta, hogy az Apple Music 4,7 millió streamjével 24 200 dollár bevételt ért el, míg a Spotifyon 4,5 millió stream 11 684 dollár folyt be a kasszájába. Előbbi 9,5, utóbbi 4,6 millió forintnak felel meg.

A teljes videó:

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nincs megállás, folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Nincs megállás, folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Felemás hangulatban telt a kereskedés csütörtök reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódik az emelkedés a tőzsdéken, míg Amerikában a függetlenség napja miatt ma nem lesz kereskedés. Gazdasági események szempontjából a brit parlamenti választások okozhatnak elmozdulásokat, illetve érkezik az EKB jegyzőkönyve is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×