eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
money
Nyitókép: guinevra/Getty Images

Nem szerénytelenség az adományozásról beszélni - kiadvány készült itthon a legnagyobbakról

A magyarországi jótékonyság helyzetéről készített külön kiadványt a Napi.hu A legjótékonyabb magyarok címmel. A kötetben ismert üzletemberek mellett a civil szféra képviselői is megszólalnak.

A Napi.hu megjelentette A legjótékonyabb magyarok 2021 című kiadványt, amelyhez 200 magyar üzletembert, vállalkozót, közéleti személyiséget hívott segítségül – tudta meg az InfoRádió a portál főszerkesztőjétől, Domokos Lászlótól.

Sajtóhírekből, saját információkból indultak ki, azt tudakolták, ki mennyit és miért ad. A téma érzékenysége miatt aztán többet nem is szerettek volna a nyilvánosság elé állni, de sokan éppen azért nyilvánultak meg, hogy ezzel is bátorítsanak másokat is a jótékonykodásra.

"Az a tizenhét ember, aki érdemben a magánvagyonából adományoz, felvállalta a nyilvánosságot, feltárta, mire és mennyit költött idén, illetve az elmúlt öt évben összesen" – fogalmazott Domokos László.

Aktív üzletemberek mellett olyanok is vannak a kiadvány megszólalói között, akik már vissszavonultak és élvezik a vagyonuk nyújtotta előnyöket. Kiderült, egészen változó, hogy ki mekkora részt szán adományozásra a vagyonából, ráadásul sok az impulzusadományozó.

Domokos László azt is elárulta, egyes adományozók profikat is bevonnak a visszajelzés reményében, illetve pályáztatják a forrásaikat.

A kiadványban ellenőrzött önbevallásos összesített adatok szerepelnek, emellett szakcikkek mutatják be, hogyan működik itthon az adakozás. Civil szervezetek is megosztják benne tapasztalataikat, nem mellékesen a szabályozás hiányosságairól is szó van a kötetben.

Külön lehet olvasni a világ leggazdagabb, magyar származású milliárdosairól – ami az adományozási szokásaikat illeti –, és szerepel némi "adakozástörténelem" is a hasábokon.

Az összeállítás célja semmiképp sem egyfajta "lóverseny" ösztönzése volt az adományozás terén, nem egyes embereket kíván összemérni, sokkal inkább az adományozás népszerűsítését szolgálja.

A kiadvány péntektől országosan elérhető az újságárusoknál, a benzinkutakon és a Librinél, 1290 forintért. Fizetett hirdetések nincsenek benne – a kiadvány jellegéből fakadóan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×