eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Megihlette a járványhelyzet Eric Claptont és legendás kollégáját

A brit könnyűzene két legendája az élő zene megmentéséért készítette el a Stand and Deliver című felvételt.

Közös dallal jelentkezik december 4-én Eric Clapton és Van Morrison.

A bluesdalt Van Morrison írta és Eric Clapton adja elő. A szám Morrison Save Live Music kampánya keretében született, a dalból befolyó bevételek a karantén következményeinek enyhítését célzó pénzügyi támogatási alapba kerülnek, amely a nehéz helyzetbe került zenészeket segíti - írta a variety.com.

Az északír Van Morrison, aki az elmúlt évtizedekben olyan slágereket szerzett, mint a Brown Eyed Girl, a Domino vagy a Wild Night, idén ősszel három dalt (Born to Be Free, As I Walked Out, No More Lockdown) közzétett már a karanténnal kapcsolatban.

Clapton a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, a koncertek elmaradását mélyen elkeserítőnek nevezte. "Sokan támogatjuk Vant és erőfeszítéseit, hogy sikerüljön megmenteni az élő zenét. Ki kell állnunk ezért az ügyért, mert kiutat kell találnunk ebből a nehéz helyzetből. Nincs más út előttünk, máskülönben az élő zene soha nem lesz képes felépülni" - hangsúlyozta Clapton.

Morrison szerint szívszorító látni, hogy a brit kormány nem nyújtott számottevő támogatást a tehetséges zenészek sokaságának. "Meg akarjuk nyugtatni őket, hogy keményen dolgozunk az élő zene visszatéréséért, a zeneipar megmentéséért" - hangsúlyozta.

Az új koronavírus okozta betegség következtében eddig több mint 58 ezren vesztették életüket az Egyesült Királyságban.

Az egyaránt 75 éves Clapton és Morrison márciusban, még a járványügyi korlátozások bevezetése előtt együtt lépett fel a londoni O2 Arenában egy rákbetegeket támogató jótékonysági alapítvány rendezvényén.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×