eur:
392.4
usd:
362.46
bux:
72058.73
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Taylor Swift amerikai énekesnő érkezik a Time 100 gálára New Yorkban 2019. április 23-án. Az estélyt a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberét bemutató válogatásának tiszteletére rendezték.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Taylor Swift új rekordja

Az amerikai énekes beállította Whitney Houston csúcsát, miután már 46 héten vezette valamelyik lemeze a Billboard 200 listáját.

Swift idén kiadott, Folklore című albuma hatodik hete áll a Billboard-lista első helyén. Korábbi lemezei közül a 2008-as Fearless és a 2014-es 1989 című volt a legsikeresebb tizenegy-tizenegy listavezető héttel, de több hetet töltött a csúcson a 2010-es Speak Now, a 2012-es Red, a 2017-es Reputation és a 2019-es Lover is.

A Folklore sikere négy éve nem látott sorozat a Billboard 200 történetében, hiszen legutóbb 2016-ban fordult elő, hogy egy előadó legalább hat hétig vezette volna a listát - akkor Drake Views című albuma tizenhárom héten át volt a topon.

A Billboard 200 abszolút rekordját a Beatles tartja, amely 132 héten át volt listavezető valamelyik albumával. Swift most már bizonyos szempontból a Beatlesszel is versenyre kel, hiszen más előadó nem mondhatja el magáról a pop történetében, hogy legalább hat héten át listavezető volt a lemezével.

Taylor Swift és a Folklore mögött a friss Billboard 200 albumlistán Pop Smoke Shoot című lemeze a második, Juice WRLD Legends Never Die-ja pedig a harmadik helyen áll. Negyedikként debütál a Metallica új anyagával, a szimfonikus zenekarral rögzített S&M2-vel, az ötödik helyen pedig Katy Perry Smile című albuma áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×