eur:
395.32
usd:
368.33
bux:
72288.23
2024. július 2. kedd Ottó
Érdeklődők a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok budapesti rendezvényének nyitónapján a Vörösmarty téren 2018. június 7-én. Az idei könyvhétre több mint 300 új kiadvány jelent meg, a Vörösmarty téren több mint 180 kiállító, 76 magyarországi és 16 határon túli kiadó kínálatából válogathat a közönség.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Szeptemberben sem tarthatják meg az Ünnepi Könyvhetet

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott esemény megtartását az új időpontban sem támogatta az országos tisztifőorvos.

Mégsem tartják meg a 91. Ünnepi Könyvhetet a Vörösmarty téren – közölték nemrég a szervezők a könyvkiadókkal. Az elmúlt hetekben fokozódott a járványügyi helyzet, ezért állásfoglalást kértek Müller Cecíliától, és a tisztifőorvos levelében leszögezte: a nagy létszámú rendezvények megtartását – függetlenül attól, hogy zenés-táncos rendezvénynek minősülnek-e a jogszabály szerint – járványügyi szempontból nem támogatja.

A könyvhét hagyományosan június elején ltt volna, de a járvány miatt szeptember 17–20-ra halasztották, még jelenleg is ez az időpont szerepel az esemény internetes és Facebook-oldalán. A hvg.hu értesülése szerint azonban a szervezők nemrég bejelentették, hogy mégsem tartják meg a rendezvényt, amelyre

idén 176 kiadó, szervezet jelentkezett, ami rekordnak számított volna.

A szervezők levelükben hozzátették, ha hagyományos formában nem is lehet idén a Vörösmarty téri eseményt megtartani, azt szeretnék, ha virtuális formában a résztvevők mégis együtt ünnepelhetnének.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Ha Joe Biden helyett új jelöltet állítanának a demokraták, az példátlan lenne az amerikai elnökválasztások történetében – mondta Magyarics Tamás, az ELTE professzor emeritusa, külpolitikai szakértő. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az elnökjelölti vita következményeiről, a lehetséges forgatókönyvekről és a Donald Trump elleni perek jelentőségéről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×