eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Modern Városok Program keretében, teljeskörűen felújítják a debreceni Csokonai Nemzeti Színházat. A közel 10 milliárd forintos beruházás kivitelezése ez év őszén kezdődik el. A mór, bizánci hatású műemlék épületben 1865-ben tartották az első előadást Katona József Bánk bán című drámájának bemutatásával. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Tízmilliárdos színházfelújítás Debrecenben

Kívül és belül is megújul a Csokonai Színház, több mint 550-en nézhetik majd az előadásokat a rekonstrukció után.

A Modern Városok Program keretén belül elkezdődhet a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház műemléképületének átfogó felújítása, amelyet a Hunép Zrt. végez el több mint 9,6 milliárd forintból – írja a magyarepitok.hu.

A színház épülete régen esett át felújításon, és mostanra már színháztechnológiailag elavult, kevés néző fogadására alkalmas és műszaki problémák is jelentkeztek. A rekonstrukció fő célja a befogadóképesség bővítése, külső-belső felújítás és a teljes körű színpadtechnikai megújulás az a műemléki értékek figyelembevételével.

Az átfogó rekonstrukció magába foglalja a homlokzat- és tetőfelújítást, a nyílászárók cseréjét, a vizesblokkok, öltözők és irodák komplett felújítást, a fal- és padlóburkolatok cseréjét, valamint a festés-mázolást.

Belsőépítészeti szempontból a fejlesztés keretében megvalósul a közösségi terek és a nézőtér bútorozása, illetve a próbatermek akusztikai kialakítása. A színházban új audiovizuális rendszereket és új ügyeleti hívó- és utasítórendszereket építenek be, továbbá elvégzik a teljes körű akadálymentesítést is.

A színházban 553 ülőhelyet alakítanak ki, ezen felül pedig 16 rendezői helyet és 66 ideiglenes ülőhelyet is elhelyeznek, továbbá a 3. emeleten 40 állóhely is lesz majd. A színházban megújulnak az épületgépészeti és épületvillamossági berendezések, valamint az színpadi hang- és fénytechnológia és elektromos hálózat is.

A műemléképület jellegből kifolyólag szobor- és kőrestaurátori munkálatok is megvalósulnak, melynek részeként megtisztítják és helyreállítják a homlokzati díszeket és az ornamentikát.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×