eur:
392.74
usd:
362.95
bux:
72155.85
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Bálint György kertészmérnök (Bálint gazda) budapesti otthonában 2017. október 16-án.
Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

Elhunyt Bálint György, azaz Bálint gazda

A kertészmérnök, volt országgyűlési képviselő száz éves volt.

Meghalt Bálint György kertészmérnök, volt országgyűlési képviselő (1994-1998, SZDSZ) - szúrta ki a HVG a Bálint gazda hivatalos Facebook-oldalról vasárnap este.

Száz esztendős volt, 1919-ben született.

Bálint György Primissima-díjas (2017) kertészmérnök, újságíró, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa volt. Gyöngyösön született, 1941-ben diplomázott a Magyar Királyi Kertészeti Akadémián.

1981-től 2009-ig a Magyar Televízió Ablak című közérdekű magazinműsorának állandó munkatársa volt, 1991-től főszerkesztője lett a csatorna Gazdaképző című adásának. A tévében ragadt rá közismert beceneve.

Budapest és Gyöngyös díszpolgára is volt.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Otthonfelújítási Program: elérhető a kivitelezők és tanácsadók listája

Korábban már írtunk arról, hogy az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódóan megjelent a támogatott termékek, berendezések listája. Ezúttal arról számolt be az ÉMI, hogy a honlapon már látható a program megvalósításában kivitelezőként, valamint tanácsadóként opcionálisan bevonható eddig regisztrált vállalkozások listája is, amik folyamatosan bővülnek a vállalkozások regisztrációi alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×