eur:
394.83
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Résztvevők a 8. Paloznaki Jazzpikniken 2019. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A nyolcvanas évek szupersztárjai jönnek a Paloznaki Jazzpiknikre

A Lessons in Love, a Running in the Family, a Something About You és az It's Over slágerek gazdája, a Level 42 nyitja a fesztivált.

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb zenekara, a dzsesszt, funkot és popot vegyítő brit Level 42 ad koncertet az idei, 9. Paloznaki Jazzpiknik nyitónapján, július 30-án - közölték a szervezők.

Az 1979-ben alakult Level 42 első, másfél évtizedes aktív korszakában tíz stúdióalbumot készített, és olyan slágerek szerzője és előadója volt, mint a Lessons in Love, a Running in the Family, a Something About You vagy az It's Over. A csapa világszerte több mint 30 millió lemezt adott el.

A frontember Mark Kinget több amerikai és brit zenei szaklap

a világ legjobb basszusgitárosának

nevezte, a Level 42-őt pedig éveken át a legjobb brit együttesnek választották. Az eredeti felállásban Mark King mellett Mike Lindup (billentyű, vokál), Boon Gould (gitár) és Phil Gould (dob) szerepelt együtt.

A Level 42 számára az 1985 végén kiadott hatodik lemez, a World Machine hozta meg az áttörést, a sztárstátuszt a következő két korong - Running in the Family (1987), Staring at the Sun (1988) - tovább erősítette. Pályájuk csúcsát 1987-es világkörüli turné jelentette, amely után a Gould testvérek kiléptek a csapatból, és session zenészként folytatták tovább. Mark King 1994-től 2001-ig szüneteltette zenekarát.

Az együttes 2006-ban újra lemezt készített - ez volt a Retroglide -, és napjainkig rendszeresen turnézik. A Paloznaki Jazzpiknik az idei európai koncertsorozat egyik állomása lesz. A Level 42-ben Mark King és Mike Lindup mellett jelenleg Nathan King (gitár), Pete Ray Biggin (dob), Sean Freeman (szaxofon), Nichol Thomson (harsona) és Dan Carpenter (trombita) zenél.

A Paloznaki Jazzpiknik szervezői már korábban bejelentették, hogy a nagyszínpadon

július 31-én a soul legújabb sztárja, JP Cooper ad koncertet,

majd a szombati záró esten, augusztus 1-jén a latinos temperamentumú holland énekesnő, Caro Emerald, valamint a brit MF Robots zenél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 12:45
×
×
×
×