eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) új központja az Andrássy út 101. szám alatt 2018. augusztus 18-án. A műemléki és védett épület felújítási munkálatainak végeztével az egykori MÚOSZ-székház és a Bajza utca sarkán lévő szecessziós villa összekötésével alakították ki a köztestület új székházát.
Nyitókép: MTI/Balaton József

Összművészeti pályázatot írt ki a Magyar Művészeti Akadémia

Hároméves művészeti és művészetelméleti ösztöndíjprogramot indít a Magyar Művészeti Akadémia. Április végéig várják a jelentkezéseket.

Másodszor is útjára indítja művészeti ösztöndíját a Magyar Művészeti Akadémia - tudatta az InfoRádióval Kucsera Tamás Gergely, az intézmény főtitkára, indul tehát a "második évfolyam" a hároméves programban.

Mint elmondta, ez egy alkotói és kutatói ösztöndíj, pályázhatnak tehát művészek programmal, illetve művészetelméleti szakemberek a maguk programjával.

"Akadémiánk működési elveihez hasonlóan ez egy összművészeti pályázat,

bármely művészeti területről érkezhetnek pályamunkák. A lényege az, hogy mindenki azt csinál, amit akar, jól kell megírni a pályázatot

abban a témában, amelyet kiválaszt a pályázó. A beérkezett pályázatokat két, egyébként egymásról sem tudó anonim bíráló véleményezi, és amennyiben mindkét bíráló támogatásra alkalmasnak tartja a pályázatot, az a döntőbizottság elé kerül" - részletezte Kucsera Tamás Gergely.

A pályázatot március 20-án írták ki, és beadható április 30-áig. Csak elektronikus pályázatokat fogadnak be, keresni ezt az akadémia honlapján kell.

Korosztályi, illetve egyéb megkötés azért van.

"2019. szeptember 1-jén a 18. életévét már betöltő, de az 50. életévét még nem betöltő személyek pályázhatnak erre a hároméves ösztöndíjra, ami havi bruttó 200 ezer forint

ösztöndíjas támogatást jelent."

A tavalyi évben majdnem 1400 pályamű érkezett, 1200 formailag megfelelő is volt, a két bíráló több mint 500-at ítélt a bizottság elé, és ebből százat kiválasztottak.

A mostani pályázatok elbírálási határideje 2019. július 22. hétfő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×