eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: YouTube.com

Réz András a Golden Globe-ról: a idei évet sem élik túl a mostani győztesek

A hollywoodi túltermelési válság átlagos termékei - így jellemezte az Arany Glóbusz idei díjazott filmjeit az InfoRádiónak az esztéta.

Megnézte hétfő hajnalban a Golden Globe díjátadó eredményeit Réz András filmesztéta, és ahogy fogalmazott, "tök fura" benyomása volt;

"ha ezek a filmek sohasem készültek volna el, akkor mennyivel lenne szegényebb az emberiség?"

- tette fel magának a kérdést az InfoRádióban. Az esztéta szerint a

"felhozatalban alig van néhány olyan film, amely túl fogja élni a 2018/2019-es szezont. Tudom, hogy ez egy kicsit keményen hangzik: ha megnézzük a győzteseket, rögtön

ott van az élen a Bohém Rapszódia, a Queen-film, amelynek a zenéje - maradjunk annyiban - vitathatatlan. De mint film? Tapintatosan úgy kell fogalmaznom, hogy a túltermelési válsággal küzdő hollywoodi filmcsinálás egy meglehetősen átlagos darabja"

- fogalmazott Réz András.

Érdekes emellett, hogy több zenés alkotás is bekerült a drámai jelöltek közé, a Csillag születik is ebben a kategóriában versenyzett.

"Furcsa ez, de a tilitoli valószínűleg azért zajlott így, mert az volt az érzésük, hogy a Bohém Rapszódia mégis egy megrendítő emberi dráma, vagy olyasmi szeretne lenni. És többszörös erényekkel a Csillag születikről is azt gondolhatták, hogy nem a zenéje a fontos. A válasz erre az, hogy dehogyem.

Mindkét filmet

a zene tartja életben, maga a történet, a rendezés, a forgatókönyv nem annyira átütő, hogy zene nélkül talpon maradhattak volna a darabok."

Réz András szerint eleve érdekes volt ez a kategória, mert "egy rendes képregényfilm is szerepelt a jelöltek között, a Fekete párduc, aminek meghatározó hányada számítógépes animáció".

Azt a kérdést is boncolgatná a szakember, hogy:

"a Los Angelesbe akkreditált filmes újságírók mi a búbánat alapján döntenek?"

Mindennek ellenére úgy gondolja, a Csillag születik Oscar-esélyei igen jók, az ellenfelek ugyanis ott sem lesznek sokkal erősebbek és drámaibbak. A végleges Oscar-mezőny egyébként heteken belül kiderül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×