eur:
393.07
usd:
363.23
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kulka János Antonio Salieri szerepében Peter Shaffer Amadeus című színművének próbáján a Belvárosi Színházban 2014. június 17-én. A színdarabot június 18-án mutatják be Szikszai Rémusz rendezésében.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kulka János újra élő adásban szerepelt

Először szerepelt élő adásban Kulka János, miután a színész 2016 tavaszán stroke-ot kapott, aminek következtében a beszédközpontja sérült, afáziás lett. A Kossuth-díjas színművész beszélt új szerepéről, és arról is, hogy viseli a betegséget.

„Jól vagyok. Beteg vagyok” – válaszolta arra a kérdésre a Kossuth-díjas színművész, hogy hogyan érzi magát. Krug Emília kérdésére, miszerint, hogy néz ki egy napja azt válaszolta: fekszik az ágyban. Varga Sarolta szerint ez nem igaz, a klinikai logopédus hozzátette, hogy minden szerdán elmegy hozzá, csütörtökön pedig terápiára jár. A színész emellett legszívesebben a kutyájával sétál - olvasható az ATV honlapján.

A Klubrádiónak adott nyilatkozatában is elmondta a logopédus, hogy a Halleluja mellett a Nagy utazás című dal volt a másik, ami segített beindítani a gyógyulását.

„Végignéztem János számait, és személyes döntés volt a Hallelujah, és a Dés szám is. Fantasztikus volt, hogy erre beindult a gyógyulása. Pár napja kérdeztem tőle, hogy emlékszik-e, rá, hogy mikor a Nagy Utazást énekelte, tudta, hogy mikor van vége, és tudta a szöveget” – idézte fel a szakember. Varga Sarolta felidézte, hogy korán bement a színészhez, amikor még nagyon súlyos állapotban volt. „Ott az volt a nagyszerű, hogy a verbális funkciókat be lehetett indítani” – tette hozzá a klinikai logopédus.

„Gőgös vagyok” – szúrta közbe a színművész. Varga Sarolta szerint viszont szó sincs erről.

A színművész mindig visszahallgatja magát, és sosem elégedett azzal, hogy honnan hová fejlődött. Mint mondta, lassan fejlődik, angolul és franciául még mindig nem megy neki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×