eur:
394.57
usd:
366.86
bux:
71914.08
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapja a Millenárison 2017. április 20-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Meglepő adatok az olvasásról

Naponta tíz percet töltenek átlagosan könyvolvasással a magyarok – derült ki az Eurostat felméréséből.

Az unió 15 tagállamában végzett kutatás szerint a legtöbbet az észtek olvasnak, napi 13 percet, majd a finnek és a lengyelek következnek 12-12 perccel, utánuk jönnek a magyarok. A legkevesebbet a felmérés résztvevői közül a franciák olvasnak könyvet, napi átlagban alig két percet – írja a hvg.hu.

Azt a magyaroknak a 10 százaléka mondta, hogy rendszeresen olvas, ez pedig az európai középmezőnyhöz elegendő. A legtöbb rendszeres olvasót a finnek, a lengyelek és az észtek között találták, míg a lista végén a franciák, a románok és az osztrákok vannak.

Azok közül, akik rendszeresen olvasnak, a magyarok töltik el a legtöbb időt ezzel, napi átlagban 1 óra 37 percet.

A könyvek és a nyomtatott újságok vásárlását egy kategóriában méri az Eurostat, a magyar háztartások az összes kiadásuk egy százalékát sem szánják erre, aminél rosszabb adatot csak az EU hat országában mértek. Az összes kiadáshoz képest a legtöbbet a szlovák, a német és a lengyel háztartások költötték könyvekre, a legkevesebbet pedig a görögök, a bolgárok és a máltaiak.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×