eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Pablo Picasso páratlan alkotásai Pápán

Pablo Picasso alkotásaiból nyílt kiállítás a pápai Esterházy-kastélyban, a spanyol mester több mint száz grafikáját és litográfiáját tekintheti meg a közönség.

A tárlat megnyitójára kizárólag talpig feketébe öltözve lehetett belépni, ugyanis Picasso nagyon szerette ezt a színt, és a szervezők így kívántak tisztelegni az avantgárd egyik legjelentősebb alakja előtt - írja a veol.hu.

A sötét öltözékhez bordó kendőket osztottak, a különleges hangulatot egy flamenco táncos és gitáros kísérője is fokozta, később pedig vörösbort és churrost, azaz spanyol fahéjas fánkot lehetett kóstolni – utóbbi a málagai születésű művészzseni kedvelt édessége volt.

A szép számban egybegyűlteket Boros Katalin, az Esterházy-kastélyt üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte, majd átadta a szót Áldozó Tamás polgármesternek.

 

A városvezető kiemelte, újranyitása óta a kastély csupa olyan nívós, nem mindennapi tárlatnak ad otthont, melyek sok értéket és üzenetet hordoznak, egyúttal vonzzák az érdeklődőket, miközben országszerte elviszik Pápa jó hírét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×