eur:
395.04
usd:
367.09
bux:
71549.13
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Vidnyánszky Attilának nincs kihívója

Egyetlen pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezetésére.

Egy pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára a határidő lejártáig - közölte a pályázó nevének nyilvánosságra hozatala nélkül az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága. A Nemzeti Színház tájékoztatása szerint Vidnyánszky Attila pályázott.

A Nemzeti Színházat jelenleg is vezető Vidnyánszky Attila rendező, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke már korábban bejelentette, hogy újra pályázik az intézmény vezetésére, csütörtökön pedig az MTI-nek a színház megerősítette, hogy beadta pályázatát a vezérigazgatói posztra.

A színház közlése szerint Vidnyánszky Attila mintegy 100 oldalas pályázata A nemzet színháza címet viseli. A pályázat bemutatja az elmúlt öt év művészeti, gazdasági és nemzetközi munkáját, hangsúlyosan megjelenítve a MITEM létrehozásának okát, célját és a fesztivál sikereit. A pályázat részletesen taglalja Vidnyánszky Attila művészeti, gazdasági és stratégiai fejlesztési elképzeléseit és az ezek megvalósításához szükséges feltételeket.

A pályázat tartalmazza Vidnyánszky Attilának a Nemzeti Színházzal és általában a nemzeti kultúrával kapcsolatos ars poeticáját is. A dokumentumban kitér a Nemzeti Színház felújítására rendelkezésre álló 2 milliárd forint felhasználásának részleteire is.

A pályázati dokumentumot a fenntartó döntését követően Vidnyánszky Attila nyilvánosságra fogja hozni.

Az államtitkárság csütörtökön az MTI érdeklődésére azt írta, hogy a pályázatot elbíráló bizottság várhatóan február 8-án fog összeülni.

A szakmai bizottság tagja Tardy Anna, az Emmi politikai tanácsadója, Császár Angela színésznő, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Horváth Lajos Ottó színművész, Novák János, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház ügyvezető igazgatója, Mádi Zoltán, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének főosztályvezetője, Kiss János Antal, a Győri Balett igazgatója, Hegedűs D. Géza színművész, rendező és Éliás János szakszervezeti képviselő.

A végső döntést arról, hogy ki vezeti 2018. július 1-től öt éven át a Nemzeti Színházat, a szakmai bizottság ülését követő 30 napon belül hozzák meg.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×