eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Elmosódott a vidéki és a fővárosi színházak közötti távolság

Elmosódott a vidéki és a fővárosi színházak közötti távolság

A budapesti színházi bemutatók nagyobb publicitást kapnak és jobban menedzseltek azáltal, hogy a kritikusok gyakrabban formálnak róluk véleményt, mint a vidéki bemutatókról - mondta Gáspár Sándor, aki testvérével, Gáspár Tiborral az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Egy színházi társulatot a vezetés tehet igazán erőssé – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gáspár Sándor, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze.

Hozzátette: a vezetés választja ki a munkatársakat, és egy jó ízlésű, eltökélt, elhivatott vezetés ennek jegyében állítja össze a színészgárdát, a műszakot, a kiszolgáló személyzetet.

Gáspár Sándor szerint mára valamennyire összemosódott a vidéki és a fővárosi színházak közötti tagoltság.

A színművész arról is beszélt, hogy az internet, a közösségi média jóvoltából a hírek ma már éppen olyan gyorsan röpülnek az ország különböző pontjai között, mint korábban Budapesten, tehát ilyen különbségek nincsenek.

Ugyanakkor azt érzékelem, hogy a budapesti bemutatóimról több kritika jelenik meg - mondta.

Gáspár Sándor hozzátette: az olykor mostoha sorsú kritikusoknak is utazni kell és sokszor pénzbe kerül vidékre utazni egy-egy bemutató kedvéért. A pesti előadások ugyanakkor jobban menedzseltek, már azáltal is, hogy véleményt formálnak róla.

Testvére, Gáspár Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház színésze hozzátette: a színház vezetése gondoskodik arról, hogy a kritikusok a fontosabb bemutatókra elutazhassanak.

Én azt veszem észre, hogy a felhajtás nagyobb egy budapesti bemutató körül - mondta Gáspár Tibor. A promóció sokkal fontosabb, például 12-15 helyen jelenik meg velünk interjú az Ibsen-bemutató alkalmából - tette hozzá.

Gáspár Sándor és Gáspár Tibor a Centrál Színházban Ibsen Kísértetek című drámájában Alföldi Róbert rendezésében ezúttal egy színpadon is látható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×