eur:
394.96
usd:
367.4
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Karácsonyi filmek dömpingje – heti mozibemutatók

Karácsonyi filmek dömpingje – heti mozibemutatók

Több családi film, köztük a britek bájos mackójáról szóló újabb Paddington epizód érkezik a héten a mozikba.

Már november közepén elindult a karácsonyi filmek dömpingje a mozikban, a héten egy norvég alkotást mutatnak be Mikulást karácsonyra címmel. A történet szerint a főszereplő családapa gyermekei örömére minden évben Mikulás-jelmezt ölt, ám ezúttal találkozik az igazi Télapóval is, és megbeszélik, helyet cserélnek, hogy bebizonyítsák a kételkedő családtagoknak, hogy a Mikulás igenis létezik.

A héten érkezik a magyar mozikba a Michael Bond teremtette marmalade-rajongó mackó, Paddington újabb kalandjaival. Ebbe az epizódba az ördögi Nicole Kidman helyett egy sokkal szerethetőbb bajkeverő karaktert találtak, a kiöregedett, mellőzött színészt játszó Hugh Grantet, akinek a pénzszerző stiklije miatt Paddington kerül börtönbe. A kritikák szerint, aki szerette az első részt, az most sem fog csalódni.

Már a Harmadnaposok című ausztrál mozi első része sem titkolta, hogy a Másnaposok sikerét meglovagolva készített egy nagyon hasonló legénybúcsús vígjátékot. A kritikák szerint az első rész is csak félresikerült kamaszos poénokból állt, és most itt a folytatás. A történet szerint a barátoknak haza kell szállítaniuk a balesetben elhunyt vőlegény holttestét az ausztráliai legénybúcsú helyszínéről, ám a gépük kényszerleszállást hajt végre a sivatagban. A film egyelőre az IMDB-n is igen rosszul áll, az értékelése még az 5 pontot sem éri el.

Az olasz filmfesztiválon néhány hete már láthatták Nanni Moretti filmjét, az Anyám moziját. A történet egy új alkotásán dolgozó rendezőnőről mesél, miközben egy olykor elviselhetetlen, excetrikus amerikai színészt igyekszik a forgatásokon kordában tartani, meg kell küzdenie beteg édesanyja elvesztésével is.

A héten mutatják be a Kutyák című bolgár-francia-román thrillert, amely egy Isten háta mögötti Keresztapa-történet, ahol a főszereplőnek a nagyapjáról örökölt föld megszerzéséhez meg kell küzdenie a vidéki bűnbandával, amelyet – mint kiderült – korábban a nagyapja vezetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×