eur:
392.55
usd:
362.53
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Friss Húst nézegethet a Toldiban

A Daazo.com 2017 tavaszán újra megrendezi a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivált - közölték a szervezők.

A fesztivál idei válogatását a Toldi moziban lehet megtekinteni március 29. és április 2. között. A filmvetítések mellett pitchfórum és egyéb szakmai programok várják a közönséget. Újdonság, hogy családi programokat is szerveznek koncerttel, foglalkozásokkal és vetítésekkel.

Az ötödik évébe lépett Friss Hús fesztivál, amelynek célja a legújabb rövidfilmek bemutatása és egy szakmai fórum megteremtése, egyre népszerűbb a filmszerető közönség körében, a tavalyi mustrának kétezer látogatója volt. Az idei merítés a 2015. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmekből készült.

A fesztiválra több mint 170 magyar és 1400 nemzetközi rövidfilmet neveztek az alkotók, összesen 65 országból. Az animációs és az élőszereplős filmek külön kategóriában szerepelnek.

A díjakat a fesztivál utolsó napján osztják ki, a magyar versenyprogramban idén a legjobb magyar élőszereplős rövidfilm és a legjobb magyar animációs rövidfilm díja mellett a zsűri odaítéli a legjobb színész és a legjobb színésznő díját, és különdíjakat is átadnak - írták a szervezők.

A fesztivál korábbi magyar válogatásainak legjobban sikerült filmjei nemzetközi filmfesztiválokon is eredményesen szerepeltek: a 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje Oscar-díjat nyert, Cannes-ban pedig Andrasev Nadja filmje, A nyalintás nesze kapott díjat.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×