eur:
393.67
usd:
365.79
bux:
71632.63
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Havas Ágnes: szerencsére rutinosan tudtuk intézni az Oscar-kampányt

Havas Ágnes: szerencsére rutinosan tudtuk intézni az Oscar-kampányt

A Magyar Nemzeti Filmalap - a Saul fia után - már tudta, milyen előkészületeket igényel egy Oscar-jelölés - mondta az InfoRádiónak Havas Ágnes. Deák Kristófot és csapatát 10 millió forinttal támogatták, a filmalap vezérigazgatója pedig - mivel maga is a Bakáts téri zenei általános iskolába járt - a diákokkal a tornateremben szurkolt a filmnek.

„A nagy szerencse az volt, hogy tavaly a Saul fiával már végigcsináltunk egy ilyen kampánysorozatot. Amikor a Mindenki pályázott, pontosan tudtuk, hogy be kell tervezni egy olyan segítő erőt, aki Los Angelesben szervezi az akadémia tagjait a vetítésekre, segíti a csapat és a rendező sajtómegjelenéseit, és akire végig lehet számítani” - jelezte Havas Ágnes.

A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója elmondta, komoly előkészítés szükséges az Oscar-díjat átvételéhez: például szmokingban és nagyestélyiben kell megjelenni, autót kell bérelni, amellyel egészen a vörös szőnyeg elejéig tudnak menni, fel kell készíteni a résztvevőket arra, miket kérdezhetnek. A köszönőbeszédnek azonban az alkotó szívéből kell jönnie – tette hozzá Havas Ágnes.

„Deák Kristóf egy nagyon szerény, nagy helyes fiatalember. Ez az első kisjátékfilmje,

berobbant és a világ tetején ül. Tudta, mit akar mondani.

Nagyon szép az üzenet, hogy azoknak az embereknek ajánlja az Oscar-díjat, akik jobbá tehetik a világot, a gyerekeknek.”

Havas Ágnes elmondta, vasárnap elment a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolába, ahol az osztálytársak, a kórustagok és mindenki pizsamaparty keretében várta a döntést. Vitt egy boltban kapható Oscar-díjat: a gyerekek megnézhették, megtapogathatták, megbeszélték, hány kiló a szobor és mit szólnának, ha megnyerné a film.

„A gyerekek ugyanolyan szeretettel, lelkesedéssel és szerénységgel beszéltek arról, milyen öröm volt ebben részt venni. Ha mindenki összefog és együtt akar valamit, az egy csoda.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Elveszítheti az egyik legfontosabb nyugati szövetségesét Kijev, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×