eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Michael Jacksont is lekörözte Drake

Michael Jackson poplegenda több mint három évtizedes rekordját döntötte meg Drake kanadai rapper azzal, hogy 13 kategóriában kapott jelölést hétfőn a 2016-os Amerikai Zenei Díjakra (AMA).

Drake óriási közönségsikert aratott legutóbbi, Views című albumával, amely 13 héten át állt az amerikai lemezeladási lista élén, One Dance című kislemezét pedig a 2016-os nyár dalává választotta a Billboard zenei magazin.

A kanadai zenész egyebek közt a legrangosabb kategóriában, az év előadója címért verseng olyan jelöltekkel, mint Adele, Beyoncé, Rihanna, Justin Bieber, The Weeknd, Selena Gomez vagy Ariana Grande.

Rihanna hét, Adele és Justin Bieber öt-öt, Beyoncé négy jelölést kapott az idei AMA-díjakra, amelyeket kizárólag a közönség szavazatai alapján ítélnek oda, szemben a legrangosabb zenei elismeréssel, a Grammy-díjakkal, amelyeket a kritikusok osztanak.

A szervezők idén két új kategóriát létesítettek, az év turnéját és az év videóját, az év dala túlzsúfolt kategóriáját pedig több alkategóriára osztották.

A jelölések eddigi rekordját Michael Jackson tartotta 1984 óta Thriller című legendás albumával, amelyet 11 kategóriában javasoltak díjazni.

A jelöléseket a bolti és a digitális eladások, a rádiós sugárzások, a közösségi médiabeli aktivitás és a rajongói interaktivitás alapján teszik meg a szervezők.

Az amerikai zenei közönségdíjakat november 20-án hirdetik ki Los Angelesben.

A Grammy-jelöléseket december elején jelentik be, a díjakat pedig február 12-én adják át.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×