eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

18+ ! - Lakásra mentek a magyar sztárrendezővel - fotók

Lakásvetítéseken mutatkozik be Hajdu Szabolcs új filmje. A legelső vetítés hol máshol is lehetett volna, mint a rendező és családja lakásában, ahol a díjnyertes filmet forgatták, gyakorlatilag nulla költségvetéssel.

A saját otthonában, az alkotókkal közösen nézheti meg néhány szerencsés Hajdu Szabolcs legújabb, Ernelláék Farkaséknál című alkotását, amely Karlovy Varyban elnyerte a legjobb filmnek járó Kristály Glóbuszt és a legjobb színésznek járó díjat.

A vetítéseket szeptember 20. és 28. között tartják, ehhez 18 év felettiek érdeklődésére számítanak - közölték korábban az akció szervezői.

A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy az előre egyeztetett időpontban megtartják a vetítést és a használni kívánt budapesti ingatlanban saját magukon és segítőtársukon kívül legalább 20 ember részére kényelmes filmnézési lehetőséget biztosítanak. Továbbá rendelkezniük kell jól karbantartott, megbízhatóan működő projektorral, vetítővászonnal vagy vetítésre alkalmas felülettel is.

18+ ! - Lakásra mentek a magyar sztárrendezővel - fotók

A vetítés személyenként 1500 forintba kerül, amelyet a helyszínen lehet kifizetni.

Szeptember 29-től látható a magyar mozikban az Ernelláék Farkaséknál

Szeptember 29-től látható a magyar mozikban Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című Kristály Glóbusz-díjas filmje - közölte a forgalmazó.

A Tamara, a Macerás ügyek, a Fehér tenyér, a Bibliothéque Pascal és a Délibáb rendezőjének legújabb független alkotása júliusban, az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a versenykategória fődíját, Hajdu Szabolcs pedig elhozta a legjobb férfi színészi alakításért járó díjat is.

18+ ! - Lakásra mentek a magyar sztárrendezővel - fotók

A film alapjául az ugyanezen a címen, szintén Hajdu Szabolcs rendezésében futó színházi előadás szolgált. Története szerint Farkas és felesége, Eszter, valamint kisfiuk kénytelenek befogadni otthonukba Eszter nővérének, Ernellának Skóciából egy évnyi sikertelen megtelepedési kísérlet után visszatérő családját. A hívatlan vendégekkel való kényszerű együttlét rávilágít a szereplők közt lappangó feszültségekre és ellentétekre.

A film főszerepeiben Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya, Szabó Domokos, Tankó Erika, Hajdu Lujza és Hajdu Zsigmond látható. Az alkotást Hajdu Szabolcs 13 operatőr szakos tanítványa fényképezte, többségük a Budapesti Metropolitan Egyetemről, míg a hangmérnöki munkát a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai végezték. A producerek Herner Dániel, András Muhi, Ferenczy Gábor és Muhi Zsófia voltak, a film magyar forgalmazója a Bing Bang Media.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×