eur:
392.88
usd:
363.32
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Fődíjat nyert egy magyar film a tokiói rövidfilmfesztiválon

Deák Kristóf Mindenki című alkotása nyerte a tokiói rövidfilmfesztivál nagydíját - közölte a produkció fesztiválszerepléseit szervező Daazo.com rövidfilmes portál szerdán az MTI-vel.

A Mindenki a június 2. és 13. között megrendezett tokiói Short Shorts rövidfilmfesztivál versenyprogramjában megkapta a nemzetközi kisjátékfilm-kategória fődíját és a zsűri a fesztivál nagydíját is a Mindenkinek ítélte oda a három főkategória díjazottjai közül.

A tokiói siker a komoly szakmai elismerésen túl lehetővé teszi, hogy az alkotás jövőre bekerüljön a rövidfilmes Oscar-jelöltek közé.

A hatalom és a gyermekek viszonyát érzékletes módon bemutató Mindenki című produkciót márciusban a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztiválon láthatta a magyar közönség. Az utóbbi hónapokban a film több elismerésben is részesült, közönségdíjas lett a lille-i Európai Filmfesztiválon és a torontói TIFF Kids fesztiválon is - ismertette a közlemény.

A tokiói Short Shorts fesztivált 1999-ben alapították, manapság Japán és Kelet-Ázsia legfontosabb rövidfilmes mustrái között tartják számon. Az idei fesztivál versenyében, az animációs szekcióban Harsányi Hajnalka Hobart című 3D animációs kisfilmje is szerepelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×