eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Egy vizuális kultúra, amely fejlettebb, mint a magyar

A héten kezdődő, egy hónapos LOW Holland-Flamand Kultfeszt egyik első eseménye a PAGES című, holland fotós könyvekből - fiatal fotósok és dizájnerek munkáiból - rendezett kiállítás, amely szerdától látható a Dorottya és a Lumen Galériában.

Egy fiatalokból álló holland szervezet, a Forward tagjainak ötlete alapján született a Pages című kiállítás - mondta az InfoRádiónak a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

László Gergely közölte: a szervezet célja az volt, hogy létrehozzon egy olyan gyűjteményt, amelyben megtalálhatók az elmúlt években fiatal fotósok által kiadott kötetek és magazinok.

Egy-egy ilyen kiadvány bemutatkozási lehetőséget biztosít a fiatal művészeknek, alternatívája a kiállításnak és dizájntárgy is egyben, amelynek megalkotásánál a grafikusoknak is nagy szerep jut - mondta a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

A kötetek is mutatják, hogy holland vizuális kultúra fejlettebb, mint a magyarországi - fűzte hozzá László Gergely.

Egy fotóalbum nem mindig egy életművet hivatott bemutatni: sokszor egy projekt elemei láthatók benne, és előfordul, hogy maga a kötet a műalkotás - mondta a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×