eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Az Oscar-gálák legemlékezetesebb pillanatai - nézze meg Ön is!

Cuba Gooding Jr. 1997-ben emlékezetes előadással lepte meg a tévékészülékek előtt ülő százmilliókat. A Jerry Maguire - A nagy hátraarc című filmben nyújtott alakításáért A legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját elnyerő színész ugyanis gyakorlatilag képtelen volt abbahagyni az ünneplést.

Kevesebb mint két hét van hátra a filmvilág egyik legjelentősebb eseményéig, az Oscar-díjak kiosztásáig, így egyre-másra jelennek meg a különböző összeállítások. Az egyik ilyenben kiválogatták a gálák történetének legemlékezetesebb pillanatait.

Cuba Gooding Jr. 1997-ben mondott beszédét választották a legdrámaibb, legelképesztőbb és legváratlanabb pillanatnak az Oscar-gálák történetében. A Jerry Maguire - A nagy hátraarc című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a díjat, amely annyira meghatotta és felvillanyozta, hogy gyakorlatilag képtelen volt befejezni a beszédét.

Már a zenekar is rákezdett, aminél kevés egyértelműbb jelzés van arra, hogy a boldog díjazottnak illene befejezni mondandóját. Az először láthatóan könnyeivel küszködő, majd egyre feldobottabb hangulatba kerülő Cuba Gooding Jr. azonban képtelen volt leállni, egyre csak azt ismételgette: "Szeretlek Titeket!", miközben felsorolt szinte minden színészkollégát, aki az eszébe jutott.

Miközben a zenekar rendületlenül (és egyre hangosabban) húzta, a színész ugrálni kezdett a színpadon, miközben az öklével a levegőbe bokszolt.

A második legemlékezetesebb pillanatnak a voksolók az 1973-mas gálát jelölték meg, amikor a Keresztapáért Oscar-díjat kapó (A legjobb férfi főszereplő) Marlon Brando maga helyett egy indiánlányt küldött átvenni az elismerést, hogy így világítson rá a bennszülöttek nehéz helyzetére.

Érdekesség, hogy a ma már legendás jelenet finoman szólva sem aratott sikert magán a gálán, hiszen a gesztust az összegyűlt sztárok egész egyszerűen kifütyülték.

A harmadik helyen egy 2003-mas díjátadás végzett. Ekkor A legjobb férfi főszereplő díját A zongorista című filmben nyújtott alakításáért elnyerő Adrian Brody a színpadon nemes egyszerűséggel szenvedélyesen megcsókolta a díjat átadó Halle Berryt.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×