eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Könyv Cseh Tamásról: "most, vagy soha"

December elején mutatták be Bérczes László Cseh Tamással folytatott beszélgetéseit tartalmazó kötetét. Az előadóművész a bemutatón nem lehetett jelen, ezért a vendégek és a meghívottak dedikáltak neki egy példányt.

"Mivel kivételes személyiségnek tartom, ezért évek óta terveztem egy ilyen könyvet vele" - mondta Bérczes László az InfoRádió Aréna című műsorában. A szerző szerint az előadóművész olyan legendás tanúja az elmúlt 50-60 évnek, akit érdemes minderről megkérdezni.

A dolog azonban akkor dőlt el, a munka azután kezdődött, amikor kiderült Cseh Tamás betegsége. "Féltem a feladattól, nagyon nehéz munkának gondoltam, ezért tologattam már 5-6 éve. De amikor kimondta ezt a dolgot, eldőlt, hogy most, vagy soha" - utalt az előadó betegségére a szerző.

Bérczes László ennek ellenére bízik abban, hogy a könyvből érzékelhető Cseh Tamás humora is. Mint mondta, a kötetbe belekerült egy fotó, ami Bakonybélben készült, és azt örökíti meg, amint az énekes talált egy rákot, és a tüdejéhez illesztette.

A könyvben azonban megjelenik a halálhoz közeledés, a félelem is. A szerző azonban Cseh Tamás és Bereményi Géza dalaihoz hasonlóan úgy próbált visszatekinteni az elmúlt évtizedekre, hogy a "jelen morzsáiból" indult ki.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×