eur:
397.78
usd:
359.25
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Több száz alkotás kalapács alatt a Kieselbach Galéria árverésén

Pénteken 18 órakor kezdődik a Kieselbach Galéria Téli Aukciója a Vígszínházban. Az aukción szereplő tételek kikiáltási ára összesen 612 millió forint.

Kieselbach Tamás galériatulajdonos az InfoRádióban elmondta: az egyik legkiemelkedőbb alkotás egy avantgárd csendélet a magyar modernizmus korából: Tihanyi Lajos 1909 körül készült, Csendélet kék üvegpalackkal című festményének kikiáltási ára 25 millió forint.

Húszmillió forintos kikiáltási áron keres gazdát Berényi Róbert 1906-ban készül, Csendélet című festménye. Perlrott Csaba Vilmos Nagybányai táj című alkotásának 12 millió forint a kikiáltási ára, Csendélet barackokkal és almával című festménye pedig 20 millió forintról indul.

A galériatulajdonos jelentős alkotásnak tartja még Kmetty János kalapács alá kerülő munkáit, valamint a többi között Korniss Dezső és Molnár Sándor munkáit is.

Ha látni akarja az aukció anyagát, kattintson ide.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×