eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Eltemették Szabó Magdát

Több százan vettek végső búcsút a Debreceni Köztemetőben a 90 éves korában elhunyt Szabó Magda Kossuth-díjas írótól.

A központi ravatalozó előtt, a szabadban elhelyezett urnánál Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke búcsúzott az elhunyttól.

Szabó Magdától, a Tiszántúli Református Egyházkerület egykori főgondnokától Kocsis Elemér nyugalmazott református püspök vett végső búcsút.

Kósa Lajos Debrecen város nevében emlékezett meg a cívis város egykori díszpolgáráról.

A debreceni Csokonai Színház művészei nevében Csikos Sándor színművész, a színésztársadalom, a rendezők nevében Lengyel György, a Csokonai Színház egykori igazgatója vett végső búcsút Szabó Magdától, akit a sírnál Bosák Nándor római katolikus megyés püspök búcsúztatott.

A Szabó Magda hamvainak egy részét tartalmazó urnát szülei sírjában helyezték el végső nyugalomra. Végakaratának megfelelően hamvainak másik felét Budapesten, néhai férje sírjába helyezik december 10-én.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban, miután Izrael kedd hajnalban a határt átlépve "korlátozott hadműveletet" indított a síita milícia infrastruktúrájának felszámolására, hogy ne támadhassa az észak-izraeli településeket - közölte az izraeli hadsereg (IDF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×