eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Kispál húsz éve, tokkal, vonóval

Hamarosan megjelenik a Kispál és a Borz zenekar 20 év című jubileumi válogatáslemeze, amelynek egyik korongján a zenekar legnépszerűbb dalai, a másikon a tavaly év végi pécsi csendes-ülős koncerten rögzített számok találhatók. Erről a lemezről játszanak dalokat "Kispál tokkal vonóval" címmel szombat este a Művészetek Palotájában.

A zenekar tagjai kör e-mailben javasoltak húsz-húsz dalt a jubileumi dupla albumra, a lemezre pedig azok kerültek fel, amelyek a legtöbb szavazatot kapták - mondta Lovasi András az InfoRádiónak.

Hogy bemutathassák a zenekar mindkét arcát, az egyik cédére a legnépszerűbb dalok, míg a másikra egy csendes-ülős koncerten rögzített számok kerültek fel - tette hozzá az énekes.

A Kispál és a Borz frontembere elárulta: a lemez összeállításánál gondot jelentett, hogy egyes dalok hangzása nem megfelelő, hiszen a zenekar akkor kezdett fontossá válni, amikor az analóg rögzítési technikát felváltotta a digitális, ez pedig eleinte nem működött tökéletesen.

Végül a zenekar tagjai úgy döntöttek, hogy nem veszik fel újra a dalokat, hiszen ezek "kordokumentumok" is.

A lemez anyagából szombaton koncertet is ad a Kispál: a Művészetek Palotájában a zenekar vendégeként fellép a Varga Ferenc vonóstrió (Szabó Attila, Kunos Tamás - Csík Zenekar, Pál István - az Állami Népi Együttes zeneigazgatója), Leskovics Gábor a Pál Utcai Fiúk zenekarból, és Németh Juci, az Anima Sound System egykori énekesnője.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×