eur:
394.55
usd:
354.3
bux:
72575.89
2024. szeptember 18. szerda Diána

"Kínában nem szabad kicsi dolgokat csinálni"

Pontosan tudjuk, mit akarunk megmutatni a magyar kultúrából Kínában - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bogyay Katalin oktatási és kulturális szakállamtitkár. Az ázsiai országban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton nyitja meg a Magyarországot bemutató rendezvénysorozatot, amelynek része a Magyar Kulturális Évad is.

Bogyay Katalin hangsúlyozta: Kínában nem szabad kicsi dolgokat csinálni, mert nagyon könnyen elveszik abban a hatalmas tengerben. Ezért pontosan meghatároztak bizonyos irányokat, ilyen például az írók cseréje, vagy a magyar néptánccsoport kínai útja.

Amikor az ember egy évadban gondolkodik, az a legfontosabb, hogy fókuszálni tudjon, képes legyen a különböző elemeket összefésülni. Legyen meg a tiszta üzenet arról, milyen a magyar kultúra, és miért szeretnénk ott lenni - emelte ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára.

Bogyay Katalin szerint a magyar kultúra egyszerre tradicionális és modern, így gyönyörűen illeszkedik a kínai kultúra mostani állapotához.

Emellett a magyar kultúrának hihetetlenül sok rétege van, és a sokszínűségnek köszönhetően mindig tudunk valami kapcsolódási pontot találni egy másik, ebben az esetben a kínai kultúrával - tette hozzá.

Harmadszor, a magyar mindig is befogadó kultúra volt, emellett óriási hatással volt a környező és a világ sok más kultúrájára is. A befogadás és a hatás egy gyönyörű találkozási pont azzal a kínai kultúrával, amelyet percről-percre megismerhetünk - fogalmazott a szakállamtitkár.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Zárják a 2-es utat, Sződliget polgármestere a katasztrófaturistáknak is üzent

Zárják a 2-es utat, Sződliget polgármestere a katasztrófaturistáknak is üzent

A Pest vármegyei nagyközségnél szombatra várják a Duna tetőzését, a nagymarosi vízmérce alapján 698 centiméteren. Juhász Béla polgármester az InfoRádióban elmondta: a külterületen található szociális otthonnál ötven katona erősíti meg a nyúlgátat. Ha adott esetben ki kellene üríteni az épületet, akkor a lakókat az általános iskola tornatermében helyezik el.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×