eur:
396.08
usd:
359.49
bux:
71949.14
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Saját alapítványa is támogatja a Budapesti Fesztiválzenekart

450-450 millió forinttal támogatja ebben az évben a főváros, a kulturális tárca és a zenekart működtető alapítvány a Budapesti Fesztiválzenekart, mondta el az InfoRádiónak Körner Tamás igazgató. A megállapodást hétfőn írták alá.

Nagyon modern és Magyarországon példaértékű finanszírozási struktúrának nevezte Körner Tamás, hogy a Budapesti Fesztiválzenekart működtető alapítvány nem csupán azt tartja szükségesnek, hogy az állam és a főváros hozzájáruljon a világhírű együttes működéséhez, hanem kötelezettséget vállalt arra, hogy ugyanilyen mértékben maga is szerez pénzt a fenntartásához.

Az nincs kikötve, mire használható fel a pénzt. A minisztérium és az önkormányzat csak azt várja el, hogy a zenekar magas színvonalon, a város és az ország jó hírét erősítve, széles körben terjessze a zenét - hangsúlyozta Körner Tamás, a Budapesti Fesztiválzenekar igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint az alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 10:34
×
×
×
×