eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Dialektus: négy napon át az Aranyszarvas-díjért

Kedden kezdődik a Dialektus, Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivál a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Füredi Zoltán szervező az InfoRádiónak elmondta: ötvenkét film versenyez az Aranyszarvas-díjért, és a kiegészítő programok is érdekesnek és színesnek ígérkeznek.

A kedd esti megnyitóval kezdődik, és szombat éjszakáig tart a Dialektus, Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivál a Marczibányi Téri Művelődési Központban - mondta el az InfoRádiónak Füredi Zoltán szervező.

Kifejtette: a rendezvényen összesen ötvenkét kreatív dokumentum- és antropológiai film, valamint hagyományos néprajzi film versenyez az Aranyszarvas-díjért. A szervezők 28 ország 322 dokumentumfilmjéből választották ki a programban szereplő munkákat - tette hozzá Füredi Zoltán.

A rendezvényt a Jean Rouch retrospektív program hat filmje színesíti, míg a zenés filmeknek egy versenyen kívüli kategóriát állítottak fel - hangsúlyozta.

A szervező elmondta, hogy a filmvetítés mellett koncertek, beszélgetések és fotókiállítás várja az érdeklődőket. Különlegesnek ígérkeznek a csehországi romákról készített fényképek, a Chakra Hacker-koncert és a moldvai táncház - emelte ki Füredi Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×