eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

A drogfüggő Hitler ágyba vizel és impotens

Hitler, aki ágyba vizel, drogfüggő és merevedési problémákkal küzd. Fürdés közben kishajókkal játszik, játékmackóit pedig SS-egyenruhába öltözteti - a kép elég szürreális, komédiába illő. A németek éppen így festik le a Führert első Hitler-paródiájukban.

A svájci zsidó rendező, Dani Levy által készített film új fejezetet nyithat a németek körében a náci Németország kezelésében. Az alkotás ugyanis Hitler utolsó napjait teszi nevetség tárgyává. A náci vezér végnapjait már a 2004-ben készült A bukás című film is Hitler emberi oldaláról közelítette meg.

Ez az alkotás azonban máshogy közelít a náci vezérhez. Ebben a filmben például arra tanítják a Führert, hogy négykézláb járjon, és ugasson, mint egy kutya.

Dani Levy azt mondta: a művel az 1940-ben készült Chaplin-film, A diktátor által teremtett hagyományokat akarta követni. A rendező semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy a holokausztot tragikomédiaként mutassa be.

A filmet várhatóan januárban mutatják be Németországban.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×