eur:
394.17
usd:
364.7
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Superman, ahogyan még sosem látta

Napvilágra kerültek a Superman-sorozat második részének eddig ismeretlen felvételei egy megszállott mozirajongónak köszönhetően. Az új jeleneteket még az első rész rendezője, Richard Donner forgatta le.

Egy megszállott rajongó internetes kampányának hatására mostantól hozzáférhető a Superman-sorozat második részének eddig még nem látott verziója is. A főszereplő, Clark Kent itt is Christopher Reeve, Lois Lane-t pedig Margot Kidder alakítja, de a Warner Home Video új kiadványának sztoriját eddig nagyrészt nem ismerhették a nézők.

Hobbiból kampány

Darmesh Chauchan, a 29 éves birminghami férfi 1997-ben nyitotta meg a Superman-filmek és főszereplőjük, Christopher Reeve tiszteletére a supermancinema.co.uk internetes oldalt. A munka utáni hobbinak indult site gyorsan népszerű lett, havonta több százezer kattintást produkált, és a Superman-filmek rajongóinak társasági oldalává vált.

A férfi rájött, hogy az első Superman-mozi rendezője, Richard Donner a második epizód nagy részét leforgatta az első készítése közben, de a direktor és a producerek közti kreatív nézetkülönbségek úgy elmélyültek, hogy Donner kiszállt a produkcióból.

A második rész befejezésére Richard Lestert szerződtették, aki komolyabb változtatásokat végzett a filmen. Donner elképzeléseit csak kevéssé építették be a sztoriba, így az általa leforgatott jelenetek nagy részét sem vették át.

Rajongói siker

"Nem tudtam, hogy a felvételeket megsemmisítették-e, vagy csak egy pince mélyén porosodnak. Elkezdtünk levelezni a stúdióval és megüzentük a sajtónak, feltettük különböző fórumokra a hírt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos a felvételek megőrzése. Évekig tartott" - mondta Darmesh Chaucan.

Kitartásának köszönhetően más képregényőrültek honlapjai is csatlakoztak a mozgalomhoz, melynek célja volt, hogy nyilvánosságra hozassák Donner "elveszett" felvételeit, amelyek a hét elejétől megvásárolhatók.

Címlapról ajánljuk
Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

Óriási teljesítmény: kilencedik lett Mészáros Krisztofer az egyéni összetettben

A hat (szinte) hibátlan gyakorlatot bemutató Mészáros Krisztofer a kilencedik helyen végzett a férfi tornászok egyéni összetett versenyében. Összpontszáma 83,899 lett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

Hirtelen hatalmas fordulat volt a forint árfolyamában

A forint szerdán is tovább esett az euróval szemben, a jegyzések 396 felett is jártak, azaz újabb háromhetes mélyponton járt  a magyar fizetőeszköz, aztán késő délután volt egy hirtelen erősödés 394-ig. Ez az esti Fed-döntés előtti, illetve hónap végi pozíciózárásokkal is összefügghetett. A japán jegybank mai váratlan kamatemelése után a jen március óta nem látott csúcsra erősödött a dollárral szemben, ez pedig a carry trade ügyletek miatt nem segíti a magasabb kamatozású devizák erősödését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×