eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Szenzáció: Tom Cruise az új Charlie Chaplin!

Új szerepet választott magának Hollywood egyik legnevesebb színésze. Tom Cruise ugyanis (produkciós partnerével, Paula Wagnerrel közösen) megpróbálkozhat a United Artists filmstúdió talpra állításával. A céget - melyet a Sony 2004-ben vásárolt meg - 1919-ben alapította mások mellett Charlie Chaplin és Mary Pickford színésznő.

Alig három hónappal azután, hogy botrányos körülmények között a Paramount filmstúdió szerződést bontott vele, Tom Cruise új, minden eddiginél nagyobb fába vágja a fejszéjét.

A 44 éves színész ugyanis nem kisebb feladatot kapott az MGM filmgyártól, mint a legendás United Artists feltámasztását. A feladatban Tom Cruise partnere régi társa, Paula Wagner lesz, akivel többek között azt vállalták, hogy legkevesebb évi négy filmet legyártanak.

Presztízs és visszalépés

A Cruise-Wagner páros így mostantól stúdióvezetőnek hívhatja magát, ami a presztízs szempontjából nem lényegtelen, másfelől viszont a United Artists (UA) dicsőséges napjai rég elmúltak, így mindez akár visszalépésként is értékelhető.

Hollywoodi berkekben a UA olyan stúdiónak számít, ahová az ügynökök és a producerek csak a végső esetben fordulnak, akkor, amikor már mindenhol visszautasították őket.

Az MGM-et 2004-ben vásárolta meg a Sony és komolyan fontolóra vette, hogy teljes egészében megszünteti a filmgyártást. Az MGM legnagyobb értéke ugyanis páratlan filmgyűjteménye, az egyetlen produktum, ami pénzt is hozott, az a James Bond-sorozat volt.

Dicső múlt

A United Artists múltja jóval fényesebb, mint a jelene. A stúdió 1919-es alapítását követően sorozatban gyártotta Charlie Chaplin filmjeit, majd az 1950-es és 1960-as években a páratlanul sikeres Billy Wilder, Stanley Kramer és a többiek otthona volt. Még a 70-es évek is sikeresek voltak, többek között Robert Altmannak és Woody Allennek köszönhetően.

Az első igazi nagy bukást Michael Cimino 1980-as mozija, a Mennyország kapuja jelentette, amely majdnem tönkretette az egész stúdiót. A United Artists ezt követően már nem volt az igazi, amin nem sokat segített az 1995-ös legendás bukás, a Showgirls sem.

Romokban a karrier

Nincs sokkal jobb állapotban Tom Cruise karrierje sem. A színész magánélete, Katie Holmes-szal kötött házassága és gyermekük születése körül túl sok volt a botrány, nemkülönben Cruise és a szcientológiai egyház viszonyában.

Ráadásul szakmai karrierje is megfenekleni látszik, hiszen legutóbbi filmje, a Mission: Impossible 3. része bukás volt.

Kérdés, hogy a színész és a stúdió képesek lesznek-e kölcsönösen kirángatni egymást a slamasztikából.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×