eur:
395.28
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Erdő Péter: a magyaroknak mindig fontos volt a halottak napja

November 1-jén sokan emlékeznek meg elhunyt hozzátartozóikról a halottak napján. Magyarországon ez a szokás különösen erős, erősebb, mint más katolikus országokban - a többi mellett erről is beszél az InfoRádió Aréna című műsorában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi érsek. A műsor este 7 órakor kezdődik.

Bár más országban a római katolikus egyházi temetés a templomban véget ér a gyászszertartással, Magyarországon az emberek mindig tartottak egy megemlékezést a sírnál is.

A temető a halottak emlékére rendezett ünnepségnek is színhelye volt. Ha a temetőjárás csak divat lenne, akkor múlékony is volna.

"Az emberi halál pillanatát mindig is sajátos vallásos tisztelettel vették körül az életben maradottak, ennek a kereszténységben sajátos tartalma is van: mi hiszünk az örök életben" - a többi között erről is beszél Erdő Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-10

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-10

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×