eur:
395.19
usd:
365.64
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Szeged gyászol

Virággal és mécsesekkel búcsúznak a szegediek Gregor József operaénekestől. A városháza elé szombaton kihelyezték a művész mellszobrát, amelyet a Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai őriznek.

Az operaénekes pénteken bekövetkezett halála miatt kitűzték a gyászlobogót a polgármesteri hivatal épületére, amely elé kihelyezték a művész mellszobrát. Az emlékezők ide hozhatják el virágjaikat szombaton és vasárnap délelőtt tíz és este hat óra között.

A szobrot Stanzel Antal szegedi szobrász készítette. A gipszmintát Gregor József 60. születésnapján adták át az énekesnek a szegedi városházán, aki akkor megígértette, hogy 65 éves korára az alkotást bronzba öntik, ami meg is történt - mondta el Kerek Attila, az önkormányzat munkatársa.

Tájékoztatása szerint már készültek, hogy elviszik a szobrot a művésznek, de ő azt kérte, hogy erre akkor kerüljön sor, ha végleg visszaköltözik Szegedre. A szobor további sorsáról most már özvegye dönt.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×