eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Díjak Budapestért

Lugosi Lugó László fotóművész, Szikora Tamás festőművész, Sebő Ferenc énekes és a MU Színház Egyesület veheti át a Fővárosi Önkormányzat Pro Cultura Urbis-díjait csütörtökön Budapesten a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

A 2000-ben alapított díjjal a város kulturális életében kiemelkedő munkát végző személyek és intézmények tevékenységét ismerik el.

A díjátadást hagyományosan a Magyar Kultúra Napjához közeli időben, ünnepei keretek között rendezik. Ezúttal a megújuló Bartók Béla Emlékház ad otthont az eseménynek csütörtök este.

Lugosi Lugó László fotóművésznek Budapest arculatát egyedi módon bemutató, a főváros életét, lakóit megörökítő kiemelkedő fotóművészeti tevékenységéért ítélték oda a Pro Cultura Urbis-díjat.

Szikora Tamás festőművészt a budapesti konstruktivista szemlélet korszerű változatának festményeiben, dobozkompozícióiban való megteremtéséért díjazták.

Sebő Ferenc énekes, dalszerző és népzenekutató az ősi paraszti zene- és tánckultúra új tartalommal való megtöltéséért veheti át az elismerést.

A MU Színház Egyesületnek a kortárs tánc számára otthont teremtő, közönséget vonzó színház létrehozásáért, a táncszínházi produkciókat ösztönző és népszerűsítő tevékenységért szavazta meg a díjat a kuratórium.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×