eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Agárdy Gábor utolsó filmje

Az első, Márai Sándor-regény alapján forgatott, A gyertyák csonkig égnek című alkotást a 37. Magyar Filmszemlén mutatják be. A film egyik főszerepét a csütörtökön elhunyt Agárdy Gábor játszotta.

A kivételesen alacsony, mindössze 35 millió forint költségvetésű film az író azonos című regénye, illetve a Pesti Magyar Színházban két éven át hasonló szereposztásban nagy sikerrel játszott előadás alapján készült.

A nyáron, döntően a Balaton melletti nádasdladányi kastélyban felvett film rendezője, csakúgy, mint a színházi produkcióé, Iglódi István. A két főszerepet Avar István (Henrik, a tábornok) és a csütörtökön elhunyt Agárdy Gábor (Konrád, a volt barát) játssza.

A filmnek szomorú aktualitást ad, hogy a 84 éves Agárdy Gábor, a filmszemle egyik életműdíjasa, csütörtökön elhunyt.

Sipos József producer elmondta, hogy a színművész a nyári forgatáson - már betegsége tudatában - mindent megtett a film sikere érdekében.

Az 1942-ben íródott, a háborús depresszió hatásától sem független regény egy szoros barátság és egy szerelem elárulásáról, illetve a történtekkel való kíméletlen öregkori szembenézésről szól.

Henrik és Konrád négy évtized múltán találkoznak, hogy tisztázzák sorsuk alakulásának okait, anatómiai részletességgel kibeszélve a múltat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×