eur:
404.57
usd:
374.19
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó Péter Tbilisziből gratulált a grúz kormánypárt győzelméhez

A külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a grúz kormány a választás előtt törvényt fogadott el a szuverenitás és a családok védelméről, amiért szintén rendkívüli támadásokat kapott Brüsszelből.

A magyar kormány gratulál a georgiai kormánypárt győzelméhez, illetve ahhoz, hogy fel merik vállalni a nemzeti érdek képviseletét, a békepártiságot a szuverenitás és a családok védelmét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tbilisziben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be: a dél-kaukázusi országban hétvégén rendezett választásokon a Georgiai Álom egyértelmű győzelmet aratott 53-54 százalékos eredménnyel, míg a második helyen végzett párt 17-18 százalékos ért el.

"A kormányzó párt a szuverenitás és a családok védelmére alapozza politikáját, politikájával a nemzeti érdekeket akarja érvényesíteni, és egyértelműen kiáll a béke, a konfliktusok békés rendezése mellett" - mondta.

"Brüsszelből más eredményt vártak, illetve más eredményt képzeltek el. Brüsszelből a liberális pártok győzelméért szorítottak, azon pártok győzelméért, amelyek kevésbé béke-, család- és szuverenitáspárti politikát helyeznek a tevékenységük középpontjába" - folytatta.

Majd emlékeztetett, hogy a georgiai kormány a választás előtt törvényt fogadott el a szuverenitás és a családok védelméről, amiért szintén rendkívüli támadásokat kapott Brüsszelből.

"De most aztán a liberális mainstream és Brüsszel csapatai megindultak, hiszen nincsen új a nap alatt. Most már tudjuk a saját példánkból is, hogy ha egy országban nem a liberális pártok nyerik a választást, akkor onnantól kezdve a demokrácia azonnal veszélyben van, nem működik. A liberális mainstream és Brüsszel szerint demokrácia csak azokban az országokban van, ahol a liberálisok nyernek" - vélekedett.

Valamint hozzátette, hogy ez a fajta támadás Magyarország számára már sajnos ismerős.

Szijjártó Péter ezután gratulált a georgiai kormánypárt győzelméhez. "Gratulálunk nekik, hogy fel merik vállalni a nemzeti érdek képviseletét, a szuverenitás és a családok védelmét, a békepártiságot" - húzta alá. Kifejtette, hogy a kormány a jövőben is a stratégiai együttműködés további építésén fog dolgozni Georgia és Magyarország között a kölcsönös tiszteletre és a kölcsönös előnyökre alapozva.

"Beruházásvédelmi megállapodásunk lassan hatályba lép, ezt nemrégiben írtuk alá, ez pedig megnyitja a lehetőséget arra, hogy újabb és újabb gazdasági ágazatokban építsünk ki előnyös együttműködést" - közölte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×