eur:
404.84
usd:
374.04
bux:
74233.04
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
J. D. Vance ohiói szenátor, alelnökjelölt beszédet mond a Republikánus Párt elnökjelölő országos gyűlésének harmadik napi ülésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Donald Trump alelnökjelöltje szerint Ukrajna stratégiailag nem olyan fontos

A republikánus párt alelnökjelöltje a The Tim Dillon Show nevű podcastműsorban terítette ki lapjait, szerinte az amerikai stratégiai érdekek szempontjából nem is olyan fontos Ukrajna.

J. D. Vance, aki korábban már többször is érvelt Ukrajna amerikai támogatása ellen, Tajvant hozta fel ellenpéldának, mint amely stratégiai jelentőségű az Egyesült Államok számára jelentős félvezetőipara miatt - írja a Portfolio. Azt mondta, Tajvan sok gazdasági szempontból fontos chipet gyárt, ezért lenne rossz Amerikai számára, ha Kína lerohanná.

A The Kyiv Independent beszámolója szerint az alelnökjelölt Ukrajna kapcsán azt mondta, Oroszországnak soha nem lett volna szabad megtámadnia, sok ártatlan ember halt már meg, és Amerika érdeke az, hogy béke legyen, azonban

"Ukrajna közel sem olyan fontos számunkra, mint a világ más régiói, nem igaz? Csak hogy kiteregessem a lapjaimat"

- jegyezte meg a podcastban.

Az Ukrajnában zajló háború okairól J. D. Vance kijelentette, az amerikai diplomácia itt inkább konfliktust kreált, minthogy el akarta volna oszlatni azt.

Címlapról ajánljuk

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Oroszország Voronyezsi területén dróntámadás ért egy szeszfőzdét. Ez már a második alkalom, hogy alkoholgyártó létesítményt ér ukrán támadás Oroszországban. A DeepState szerint az orosz erők elfoglalták a Donyeck megyei Hirnik települést, ahol egy 190 méteres tévétorony található, amely egykor ukrán tévéadást sugárzott a Donyeck megyei elszakított területekre. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×