eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Rendőrök biztosítják a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat székhelyénél elkövetett terrortámadás helyszínét Ankara külvárosában 2024. október 23-án. A támadás során működésbe hoztak egy robbanószerkezetet, majd tüzet nyitottak az épületnél. A merényletben legkevesebb három ember meghalt és tizennégyen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Necati Savas

Törökország megtorlásba kezdett az ankarai terrortámadás után

Irak északi részében és Szíriában található „terrorista célpontok” ellen intézett támadást a török hadsereg az Ankarában elkövetett merénylet után, és 32 célpontot megsemmisített - közölte a török védelmi tárca szerda éjjel.

Szerdán a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat székhelyénél követtek el merényletet, amelyben öten meghaltak és 22-en megsebesültek. Ali Yerlikaya belügyminiszter közlése szerint „nagyon valószínű”, hogy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) állhat a terrortámadás mögött.

A terrorszervezetként nyilvántartott – Törökországban és Irakban tevékenykedő – PKK 1984 óta fegyveres felkelést folytat a kurd kisebbség függetlenségéért.

A védelmi tárca közlése szerint a válaszcsapásokban „számos terroristát semlegesítettek”, de pontos számot nem közöltek.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a török hadsereg a „jogos önvédelem” jegyében cselekedett, és mindent megtett annak érdekében, hogy polgári életekben és létesítményekben, illetve kulturális és természeti értékekben ne keletkezzen kár.

A minisztérium azt is jelezte, hogy folytatják a hasonló csapásokat a PKK ellen.

Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 26. 07:15
×
×
×
×