eur:
401.88
usd:
370.82
bux:
74149.39
2024. október 21. hétfő Orsolya
Fracking Drilling Rig Creating Gas or Oil Well Silhouetted at Dusk Under a Dramatic Sunset Sky
Nyitókép: grandriver/Getty Images

Beindultak a gázszállítási szankcióról szóló tárgyalások

Az Európai Unióban újraindultak a tárgyalások a 15. orosz szankciós csomagról.

A most napirendre kerülő csomag középpontjában az energiaszektor áll, mivel az orosz gáz továbbra is nagy mennyiségben áramlik az EU-ba, annak ellenére, hogy az unió vállalta a Kremltől való energiafüggőség felszámolását. A Politico emlékeztet: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és kormánya azonban elzárkózik attól, hogy korlátozza a gázszállítást, ami feszültséget szít a tárgyalások során – írta a Portfolio. A lapnak egy magas rangú uniós diplomata és Vladiszlav Vlaszjuk, Ukrajna szankciókért felelős biztosa is arról beszélt, hogy Brüsszelben várják a magyar elnökség végét, ugyanis Lengyelország várhatóan erőteljesebb fellépést sürget majd Moszkvával szemben.

A közelmúltban Magyarország további orosz gázmennyiségek szállítására kötött szerződést, Aleksandar Vucic szerb elnök pedig megköszönet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a téli gázellátás biztosítását.

Címlapról ajánljuk
Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Moldovában elnökválasztást és az uniós csatlakozásról szóló konzultatív népszavazást tartottak a hétvégén. Előbbi a regnáló elnök első fordulós győzelmét hozta, ám hogy a második fordulót is megnyeri-e majd, az nyitott kérdés Pászkán Zsolt, a Külügyi Intézet külső munkatársa szerint.

Koji László: Magyarországon is sikere lehetne az úgynevezett osztott tulajdonú lakásoknak

Az építőipar jelentős részét helyzetbe hozza a kormány által bejelentett új gazdaságpolitikai akcióterv, és emellett várhatóan abban is sokat segít majd, hogy megoldja sok fiatal lakhatási gondját – mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Beszámolt egy itthon teljesen új lakásvásárlási konstrukcióról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nagy baj van az állami bevételekkel, teljes adóreform kellene

Nagy baj van az állami bevételekkel, teljes adóreform kellene

Szinte alig esik szó róla, de egyre nagyobb a baj a világ adórendszereivel, ami egyre erősebb nyomást helyez az egyes országok költségvetéseire. Az államoknak egyre több és több pénzre lesz szükségük az elöregedő népesség ellátására, valamint a klímaváltozás hatásainak tompítására. Egyelőre hiányoznak a válaszok rá, mit és hogyan kellene megváltoztatni, de az Európai Bizottság 2023-as közkiadásokról szóló jelentése, valamint az abban felvázolt gazdasági helyzet- és jövőkép alapján már most égető szükség lehet egy reformra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×