eur:
397.22
usd:
357.57
bux:
74230.24
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Unsplash

Jelentős küszöböt lépett át a Starlink előfizetőinek száma

Mostanra már száznál is több országban érhető el a Starlink, Elon Musk műholdas internetszolgáltatása.

A Tesla autógyártó és az X közösségi szolgáltatás nem muzsikálnak túl jól az elmúlt időszakban, azonban van miért örülnie Elon Musknak, a Space űrkutatási vállalat és a leányaként működő Starlink műholdas internetszolgáltatás továbbra is megállíthatatlanul halmozzák a sikereket - írja az Origo.

Szeptember végén ez utóbbi ért el újabb mérföldkövet, a vállalat bejelentése szerint globálisan már 4 millió előfizető kapcsolódik a hálózathoz.

A jelenleg 60 ezer műholddal dolgozó, Magyarországot is beleértve több mint 100 országban elérhető szolgáltatás 2020 őszén indult, és 2022 decemberében érte el az egymillió előfizetőt.

A Starlink vonata a közeljövőben ráadásul biztosan nem húzza be a féket, az eredeti fix felhasználási helyre szánt adóvevőjét követően mostanra mozgó járművekre szánt megoldást is piacra dobott, pár hónapja pedig túrázóknak szánt egységet is kínál - írja a lap.

Emellett légitársaságok is érdeklődnek a szolgáltatás iránt, az Air Force a napokban jelentette be, hogy komplett flottáján a Starlinnk segítségével szeretne internetet biztosítani utasai számára. Korábban ugyanilyen tervet vázolt a United Airlines is, a Hawaiian Airlines pedig az Airbus típusú repülőit kívánja felszerelni a cég adóvevőjével - teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×