eur:
392.27
usd:
354.38
bux:
72766.57
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a 27. alkalommal rendezett Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF) 2024. június 7-én, a négynapos rendezvény harmadik napján.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Anton Vaganov

Vlagyimir Putyin: az orosz hadsereg rendületlenül tör előre Ukrajnában - videó

Jelentős előretörést ért el a Donyec-medencében az orosz hadsereg, dacára a Kurszk megye elleni ukrán támadásnak - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn egy, a tanévnyitó alkalmából az Oroszországi Föderációhoz tartozó Tuva Köztársaság fővárosában, Kizilben iskolásokkal megtartott találkozóm.

Az államfő szerint az ukrán fegyveres erők azért intéztek támadást az orosz Kurszk megye ellen, hogy megállítsák az orosz fegyveres erők offenzíváját a Donyec-medencében. Azt hangoztatta, hogy az ukrán hadvezetés terve kudarcot vallott, mert az orosz hadsereg Kijev kívánságával szemben fokozta az előrenyomulás ütemét.

"Régóta nem volt ilyen üteme a támadásunknak a Donyec-medencében: az orosz fegyveres erők már nem 200-300 méterenként, hanem négyzetkilométerenként vonnak területeket az ellenőrzésük alá" - mondta Putyin. Elmondta, hogy ha Ukrajna "nem szavakban, hanem tettekben kívánja a béketárgyalásokat és a kérdések békés úton történő megoldását", akkor Moszkva készen áll erre, mert az orosz hatóságok ezt "soha nem utasították el".

"De természetesen le kell számolni ezekkel a banditákkal, akik behatoltak az Oroszországi Föderáció területére, nevezetesen Kurszk megyébe, és az arra irányuló kísérleteikkel, hogy a határvidék egészének helyzetét destabilizálják" - mondta. Hangot adott véleményének, miszerint a jelenlegi ukrán vezetés nem érdekelt az harci cselekmények beszüntetésében, mert nem áll készen az elnökválasztás megtartására.

"Ha a harci cselekmények megszűnnek, az ukrán hatóságoknak fel kell oldaniuk a hadiállapotot, és a hadiállapot feloldása után azonnal elnökválasztást kell tartaniuk. A jelenlegi hatóságok erre nyilvánvalóan nem állnak készen, kevés esélyük van arra, hogy újraválasszák őket. Ezért nem érdekeltek a harci cselekmények beszüntetésében, ezért rendezték ezt a provokációt Kurszk megyében, és előtte megpróbáltak ugyanilyen provokációt végrehajtani Belgorod megyében" - fogalmazott Putyin.

Címlapról ajánljuk
Hanga Zoltán: az állatkerti állatokra leselkedő legnagyobb veszély nem a bezártság
aréna

Hanga Zoltán: az állatkerti állatokra leselkedő legnagyobb veszély nem a bezártság

Az állatkertek összehangolt fajmentő programjaival kihalás szélére jutott fajokat lehet visszavinni a természetes élőhelyükre – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Hanga Zoltán arról is beszélt, hogy az állatkerti állatok legnagyobb ellensége az unalom, ez ellen a gondozók különböző feladatokat találnak ki számukra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×