eur:
392.8
usd:
354.6
bux:
73193.79
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Missiles with Russian colors and map. Forrás: Getty Images / Peter Zelei
Nyitókép: Forrás: Getty Images / Peter Zelei

Temérdek pénzt elvitt Moszkvától a háború eddigi legnagyobb légicsapása

Hétfőn indította meg az ukrajnai háború eddigi legnagyobb légitámadását Oroszország. Rakétákkal, drónokkal támadták Ukrajna több mint felét. Az Egyesült Királyságban kiszámolták, mennyibe kerülhetett Moszkvának a támadás.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint legalább hét ember vesztette életét, és jelentős károk keletkeztek az energetikai létesítményekben - írja a Portfolio.

Az Egyesült Királyság ENSZ-képviselője, James Kariuki a Biztonsági Tanácshoz intézett nyilatkozatában elítélte az akció "barbárságát". A Sky News tudósítása szerint kijelentette, hogy a támadások újabb bizonyítékul szolgálnak arra, hogy Oroszország tudatosan a polgári energetikai infrastruktúrát veszi célba. A brit diplomata Forbes Ukraine és az Ekonmicsna Pravda jelentéseire hivatkozva közölte, hogy a légicsapás csaknem 1,14 milliárd fontjába (1,3 milliárd dollárjába) került Moszkvának.

Címlapról ajánljuk
Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Az Európai Unió romló versenyképességének hazai hatásairól, a várható gazdasági növekedésről, a 2025-ös költségvetésről, a kínai hitelről, a budapesti Ecofin-ülésről, a lakossági állampapírokhoz való hozzáférés könnyítéséről, valamint az adórendszer átalakításáról is beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

A Szicília partjainál szerencsétlenül járt luxusjacht, a Bayesian tragédiájának okairól – a fedélzeti nyílások vízáteresztőképességéről, az esetleges időjárási jelenségek hatásáról, a horgonyfelvonás kérdésének összetettségéről –, valamint a hajó jelenlegi állapotáról, a búvárok munkájának részleteiről, a kiemelésről is beszélt Balogh Tamás műemlékvédelmi szakjogász, hajóroncskutató, hajózástörténeti szakíró, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 29. 20:50
×
×
×
×