eur:
393.42
usd:
353.96
bux:
72838.51
2024. augusztus 28. szerda Ágoston
27 August 2024, North Rhine-Westphalia, Moers: A marker can be seen on the ground at the crime scene. A 26-year-old man was fatally injured by police gunfire after an alleged attack on several passers-by, according to police and the public prosecutors office. Photo: Benjamin Westhoff/dpa (Photo by Benjamin Westhoff/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Benjamin Westhoff/picture alliance via Getty Images

Beteg volt a rendőrökre és járókelőkre késekkel támadó férfi Németországban

Mentális problémáktól szenvedett a Németországban agyonlőtt, késsel fenyegetődző férfi.

Súlyos mentális problémáktól szenvedett a német rendőrség által kedden agyonlőtt, késekkel fenyegetődző férfi - közölte szerdán a moersi ügyészség szóvivője.

"Vannak arról szóló értesülések, hogy az elhunyt személy pszichikai rendellenességtől szenvedett" - ismertette az illetékes.

A helyi hatóságok keddi beszámolója szerint a rendőrséget azért riasztották az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Moersban, mert a férfi járókelőket fenyegetett.

Két, nagyjából 30 centiméter hosszú késsel a kezében rátámadt a rendőrökre is, akik lelőtték.

A támadó egy 26 éves német állampolgár volt.

(A nyitóképen: posztoló rendőr a Moersban elkövetett támadás helyszínén.)

Címlapról ajánljuk
Koren Balázs: számos jól működő újítás megmaradt a digitális oktatásban

Koren Balázs: számos jól működő újítás megmaradt a digitális oktatásban

Rengeteg magyar és külföldi fejlesztésű digitális újdonsággal bővült a hazai oktatási rendszer, és a mesterséges intelligencia is sokat tud segíteni a diákoknak, a tanároknak, de akár a szülőknek is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Koren Balázs matematikatanár, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar oktatója. Beszélt az okostelefonok figyelemelterelő hatásáról is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×