eur:
393.57
usd:
356.53
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba
Narendra Modi indiai miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést tart a moszkvai Kremlben 2024. július 9-én. Modi kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Oroszországban.
Nyitókép: Alekszandr Nyemenov

A világ legnépesebb államának vezetője megy Zelenszkijhez

Narendra Modi indiai miniszterelnök Ukrajnába látogat - jelentette be az indiai külügyminisztérium hétfőn.

Az indiai külügyminisztérium hétfői közleménye szerint Narendra Modi utazásának részleteit még a nap folyamán ismertetik. Az indiai média beszámolója szerint a kormányfő kijevi látogatására még augusztusban sor kerül.

Ukrajna ellen 2022-ben indított inváziója után Moszkvával szemben a nyugati országok szankciókat vezettek be, de India továbbra is kereskedik Oroszországgal. India tartózkodott attól, hogy közvetlenül Oroszországot hibáztassa a Moszkva által különleges katonai műveletnek nevezett invázióért, miközben arra buzdította a két országot, hogy párbeszéd és diplomácia útján oldják meg a konfliktust.

Az Egyesült Államok aggodalmát fejezte ki India Oroszországhoz fűződő kapcsolata miatt, különösen akkor, amikor Washington megpróbálta erősíteni kapcsolatait Újdelhivel, mint lehetséges ellensúly a feltörekvő Kínával szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 19. 12:47
×
×
×
×