eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei mintát vesznek egy Ukrajna felől érkezett tranzitkamion kukoricaszállítmányából a záhonyi közúti határátkelőhelyen 2023. április 17-én késő este. Minden, Ukrajnából Magyarországra közúton és vasúton érkező gabonaszállítmány útját ellenőrzik és csak a tranzitforgalmú járműveket engedik át az országon - mondta a helyszínen Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Nagy István agrárminiszter április 15-én jelentette be, hogy Lengyelországhoz hasonlóan, átmeneti jelleggel megtiltja az Ukrajnából származó vagy onnan érkező gabona és olajosmagvak, valamint több más mezőgazdasági termék Magyarországra történő importálását.
Nyitókép: A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei mintát vesznek egy Ukrajna felől érkezett tranzitkamion kukoricaszállítmányából a záhonyi közúti határátkelőhelyen 2023. április 17-én késő este. MTI/Czeglédi Zsolt Czeglédi Zsolt

Húszezren jöttek ide egyetlen nap alatt az ukrajnai háború elől menekülve

Nem szűnik az elvándorlás a háború által sújtott keleti szomszédunkból.

Az ukrán-magyar határszakaszon 8112-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 006-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 60 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A jelszó: maradjon víz, amennyi kell Magyarországnak

A jelszó: maradjon víz, amennyi kell Magyarországnak

A vízügyek területén a kárelhárításról és megelőzésről áthelyeződik a hangsúly a vízkészletekkel való gazdálkodásra - hangsúlyozta az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért és vízgazdálkodásért felelős államtitkára a Fejér vármegyei Adonyban. A térségben 13 milliárd forintból hét Duna-parti települést érintő beruházás indul, amely elsősorban a költséghatékonyságban és a vízminőségben hoz majd komoly változást.

Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Példátlan mértékben növekszik a majomhimlős megbetegedések száma Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki. Rusvai Miklós víruskutató szerint elkerülhetetlen, hogy az afrikai terjedés után Európában is nagyobb számban jelenjen meg a fertőzés. Egy oltás megszűnése mellett a rágcsálók is fontos szerepet játszanak a vírus fennmaradásában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×