eur:
395.7
usd:
360.45
bux:
71673.12
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Nyitókép: Unsplash.com

Hosszú évek után újra érkezhetnek külföldi turisták Észak-Korába

A pekingi székhelyű Koryo Tours szerint Szamdzsijon lesz az első célpont Észak-Koreában, amely ismét látogatható lesz a nemzetközi turisták számára, de egy másik utazási iroda szerint valószínűleg hamarosan Phenjan is megnyitja a kapuit.

Észak-Korea csaknem öt évvel azután, hogy a koronavírus-járvány miatt teljesen lezárta az ország határait, 2024 végétől újra megnyitja kapuit és engedélyezi a korlátozott nemzetközi turizmust – jelentette be két, az elszigetelt országgal kapcsolatban álló utazási iroda a CNN szerint, amit az Index szemlézett.

A pekingi székhelyű Koryo Tours és a shenjangi székhelyű KTG Tours külön-külön online bejelentést tett, amelyben közölték, hogy az utazási csoportok számára ismét engedélyezik a hegyvidéki Szamdzsijon városába, a néhai észak-koreai vezető, Kim Dzsongil állítólagos szülőhelyére történő látogatást.

„Megerősítést kaptunk helyi partnerünktől, hogy a Szamdzsijonba és valószínűleg az ország többi részébe irányuló turizmus hivatalosan 2024 decemberében újraindul” – közölte a Koryo Tours, hozzátéve, hogy az útvonalat és a további részleteket „az elkövetkező napokban és hetekben” véglegesítik.

Egy külön Facebook-bejegyzésben a KTG Tours azt is közölte, hogy a túrák pontos időpontját még meg kell erősíteni. „Eddig csak Szamdzsijonról van szó, de úgy gondoljuk, hogy Phenjan és más helyek is megnyílnak” – tették hozzá.

Szamdzsijon a kínai határ mentén fekszik, és közel van a Koreai-félsziget legmagasabb hegycsúcsához, a Pektu-hegyhez, amely egy aktív vulkán. A hegy mind az észak-, mind a dél-koreaiak számára kiemelkedő fontosságú és történelmi jelentőségű, mivel a koreai nép bölcsőjének tekintik – olvasható.

Címlapról ajánljuk

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×